همکاری ایران و کره در بخش‌های مختلف حمل و نقل

وزیر راه و شهرسازی بر توسعه روابط میان ایران و کره از طریق ایجاد شرکت‌های مشترک و عقد تفاهم‌نامه‌های همکاری مشترک بلندمدت تاکید کرد.

عباس آخوندی در دیدار با «جو هیونگ هوان» وزیر تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی با تاکید بر اینکه فرصت‌های بسیاری برای همکاری‌های مشترک دو کشور وجود دارد و امروز می‌توانیم روابط میان دو کشور را گسترش دهیم، گفت: کره جنوبی قطعا مطالعاتی را در زمینه بازار ایران داشته‌‌ و در حال حاضر پروژه‌های بسیاری وجود دارد که لازم است کره برای توسعه آن‌ها شتاب بیشتری داشته باشد تا بتواند در رقابت با رقبای خارجی خود در این بازار حضور پیدا کند. 
 وی با اشاره به سفر سال گذشته خود به کره جنوبی و مذاکره با شرکت‌های وابسته به وزارت زمین و حمل و نقل کره جنوبی، افزود: مساله اصلی که به آن اشاره شد، روابط بلند مدت میان دو کشور بود، مسلما ما در بخش‌های مختلف به دنبال شرکایی هستیم و انتخاب شریک با خرید و اخذ خدمت از یک شرکت کاملا متفاوت است و یکی از مولفه‌هایی که به دنبال آن هستیم انتقال دانش و چگونگی انتقال آن به ایران است. 
 وزیر راه و شهرسازی سرمایه‌گذاری و نحوه تامین مالی پروژه‌ها را بسیار مهم دانست و افزود: بدون یک مدل مالی مشخص یا فاینانس نمی‌توانیم کار عملیاتی خاصی انجام دهیم. وی، روابط بلند مدت و تامین مالی را دو مساله مهم برشمرد و گفت: لازم است در این باره شفاف‌سازی و راهکار‌های عملیاتی پیشنهاد شود. ایجاد شرکت‌های مشترک میان دو کشور اقدام بسیار خوبی است چون به روابط بلند مدت و شرکت‌های سرمایه‌گذاری فکر می‌کنیم. 
 آخوندی درباره مشارکت دو کشور در صنایع مختلف یکدیگر گفت: من به حوزه حمل و نقل کشور که شامل راه‌آهن، دریایی، هوایی و جاده‌ای می‌شود همانند امور عمومی مثل ساخت بیمارستان‌ها، ‌ استادیوم و غیره نگاه می‌کنم؛ بنابراین، این حوزه شامل گستره عظیمی از صنعت است که می‌توان درباره آن همکاری کرد. پروژه‌های صنعتی بسیاری در زیرشاخه‌های ۴ مود حمل و نقلی ایران تعریف می‌شود که آماده‌ایم در نوسازی ناوگان که شامل ناوگان هواپیمایی، واگن‌سازی، کامیونی و اتوبوسی است همکاری‌های زیادی با کره جنوبی داشته باشیم. 
 وی، رسیدن به فهم مشترک درباره مسایل موضوع بحث را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: پیشنهادهایی در خصوص حمل و نقل ریلی وجود دارد و با ایتالیایی‌ها در این زمینه مذاکراتی صورت گرفت که کره‌جنوبی نیز می‌تواند با تعریف پروژه در این حوزه حضور یابد. 
 این عضو کابینه دولت تدبیر و امید به کریدور بندرعباس-سرخس (ترکمستان) به عنوان یکی از کریدورهای اصلی کشور در زمینه حمل و نقل ریلی و جاده‌ای اشاره و اظهار داشت: ایران تمایل دارد این کریدور را بهسازی کند. مطالعاتی لازم است در حوزه‌های ریلی و جاده‌ای صورت گیرد تا مشخص شود این بهسازی باید در چه بخش‌هایی صورت بگیرد و این‌که آیا نیاز به ساخت راه‌‌های جدید وجود دارد یا همان راه‌های قبلی بهسازی شوند کفایت می‌کند و اینکه خدمات ارایه شده باید در چه سطحی باشد. 
 وی اضافه کرد: ایران می‌تواند اطلاعات را به طرف‌های خواهان همکاری ارایه کند اما شرکت‌هایی که تمایل به مشارکت دارند نیز باید تحلیل‌های خود را انجام دهند و کره‌جنوبی می‌تواند به صورت مطالعات مشترک نیز این فعالیت را انجام دهد. 
آخوندی درباره بحث توریسم و هتلداری نیز گفت: لازم است که طرف کره‌ای شرکت‌هایی را که مایل به ورود به این زمینه‌ها هستند، معرفی کند. وی با بیان این‌که در زمینه حمل و نقل ریلی لازم است تفاهم نامه‌ای میان دو کشور به امضا برسد، گفت: مذاکرات انجام شده با شرکت‌ها برای خرید واگن‌های قطار در حال انجام است. 
وی در خصوص تفاهم‌نامه برای توسعه حمل و نقل ریلی در حاشیه شهر تهران ابراز خوشحالی و درخواست کرد پیشنهادهای مورد نظر ایران درباره مفاد تفاهم‌نامه ارایه شود تا درباره آن تصمیم‌گیری شود. 
وزیر راه و شهرسازی سپس به دو شهر تهران و مشهد به عنوان دو شهر با اهمیت و پر جمعیت در ایران اشاره کرد و گفت: اهمیت این دو شهر در سیستم ریلی به این دلیل است که باید سیستم حمل و نقلی برای انتقال ساکنان حاشیه این دو شهر به مرکز شهر ایجاد شود. 
وی افزود: تفاهم جامعی باید صورت گیرد که هم زمینه اجرایی و هم زمینه مالی را برای توسعه چنین سیستم حمل و نقلی را مد نظر قرار دهد. آخوندی یادآور شد: در خصوص مشکلاتی که طرف کره‌ای در بندرعباس با آن روبه‌رو است نیز مساله را مستقیم و به صورت کتبی منتقل کنند تا در اسرع وقت برای حل این مساله اقدام‌های لازم صورت گیرد.

دیگر مطالب

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.