کمبود سرم تزریقی در کشور حل می‌شود؟

به گفته محمدی، مجوز واردات یک میلیون سرم از هند و ترکیه صادر شده است و کمبود سرم تزریقی، هفته آینده رفع می‌شود.

حیدر محمدی، مدیر کل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، با اشاره به علل کمبود سرم تزریقی گفت: یکی از علل کمبود سرم، توقف خط تولید یکی از شرکت‌های تولید کننده سرم بود، تابستان سال گذشته یکی از شرکت‌های سرم‌سازی از ما درخواست کرد که توزیع سرم را برای این شرکت متوقف کنیم تا این شرکت GMP یا کیفیت خط تولید خود را اصلاح کند و بهبودی در کیفیت خطوط تولید خود بدهد، ما در تابستان به دلیل نیاز بیشتر با توقف خط تولید مخالفت و این کار را به فصل سرد سال موکول کردیم زیرا نیاز به سرم در این زمان کمتر می‌شود.

راه‌اندازی خط تولید متوقف شده سرم‌سازی در شهریور

مدیر کل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ادامه داد: مجوز ارتقای خط تولید را به این شرکت تولید کننده سرم پاییز دادیم، اما این شرکت سرم‌ساز به دلیل مشکلات تحریم نتوانست دستگاه‌های مورد نیاز را وارد کند، دست‌اندرکاران در این شرکت بهمن کار ارتقای خط تولید سرم را شروع کردند و قول داده بودند که اوایل سال ١۴٠٠ خط تولید را راه‌اندازی کنند اما این اتفاق نیفتاد و با تلاش‌های صورت گرفته ١٠ شهریور خط تولید سرم‌سازی راه‌اندازی می‌شود. این موضوع بر تامین سرم در کشور تاثیر گذاشت.

افزایش مصرف رمدسیویر، علت کمبود سرم تزریقی

محمدی با اشاره به ارتباط افزایش تزریق رمدسیویر برای درمان بیماران کرونایی و کمبود سرم بیان کرد: یکی دیگر از دلایل کمبود سرم این بود که میزان مصرف رمدسیویر به عنوان داروی خط اول درمان کرونا افزایش پیدا کرد و از ماهیانه ۶٠٠ هزار عدد در ماه به یک میلیون و پانصد هزار دز رسید. باید دانست که با هر عدد رمدسیویر یک سرم مصرف می‌شود و با توجه به ضرورت تامین سرم در مراکز درمانی، مقرر شد که سرم یک تا دو هفته فقط در داروخانه‌های بیمارستانی توزیع شود.

افزایش یک میلیونی تولید سرم تزریقی در کشور

مدیر کل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ما چند راهکار برای کاهش موجودی سرم و رفع کمبود داشتیم، گفت: از کارخانجات درخواست کردیم تا میزان تولید سرم نیم لیتری و یک لیتری را افزایش دهند و میزان تولید سرم تزریقی یک میلیون افزایش پیدا کرد و از ١٠ میلیون و ٧٠٠ به ١١ میلیون و ٧٠٠ رسید.

تولید ۶۰۰ هزار تا یک میلیون سرم برای تزریق رمدسیویر

محمدی با اشاره به تولید سرم مخوصص تزریق رمدسیویر بیان کرد: همزمان از شرکت‌های تولیدکنندگان درخواست کردیم تا سرم‌های ١٠٠ سی سی و ٢۵٠ سی سی که پیش از این خیلی مصرفی نداشتند برای رقیق کردن رمدسیویر تولید کنند که در مجموع میزان تولید سرم‌سازها بین ۶٠٠ هزار تا یک میلیون بسته به پوشش خطوط تولید افزایش پیدا می‌کند.

واردات یک میلیون سرم تزریقی از هند و ترکیه

مدیر کل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به واردات فوریتی سرم از هفته آینده گفت: مجوز واردات یک میلیون سرم از هند و ترکیه را صادر کردیم و شرکت‌ها به سرعت اقدام به واردات کردند و سرم تزریقی از اوایل هفته آینده به وفور موجود می‌شود، البته با بخشنامه ممنوعیت توزیع سرم در داروخانه‌های سرپایی، مشکل کمبود سرم در مراکز درمانی نداریم.

توزیع سرم تزریقی از هفته آینده

محمدی از توزیع سرم تزریقی از هفته آینده در داروخانه‌های سرپایی خبر داد و گفت: داروخانه‌های سرپایی باید تامل کنند زیرا بیماران برای تزریق رمدسیویر باید به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند و نیاز به سرم در این مراکز وجود دارد البته باید توجه داشت، برخی داروخانه‌ها که دارو و سرم را نقدی خریداری می‌کردند، سرم موجود دارند و در سایر داروخانه‌های سرپایی هم سرم از هفته آینده توزیع می‌شود.

دیگر مطالب
ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.