دیپلماسی رسانه‌ای از طریق خواهرخواندگی

حسین انتظامی، امروز در یادداشتی که در روزنامه ایران منتشر شده، نوشت: یازده مدیر رسانه‌ای در هیأت همراه رئیس جمهوری چین حضور دارند. این حرکت بی سابقه نشانگر عمق درک راهبردی در طرف چینی است.

متن یادداشت معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد عینا به شرح زیر است:
یازده مدیر رسانه‌ای در هیأت همراه رئیس جمهوری چین حضور دارند. این حرکت بی سابقه نشانگر عمق درک راهبردی در طرف چینی است.
هرچقدر تأکید و تکیه بر حوزه‌های نرم نظیر رسانه، گردشگری و دانش باشد روابط طرفین خارج از تعارفات و تشریفات معمول، عمق می‌باید زیرا دیپلماسی عمومی ظرفیت‌هایی دارد که اگر چه مکمل دیپلماسی رسمی است اما با اتکا به همین ظرفیت‌ها براحتی می‌تواند دیپلماسی رسمی را پشت سر بگذارد و به روابط طرفین، عمق ببخشند.
دیروز عصر نیز در جلسه‌ای کم‌نظیر، این یازده مدیر رسانه‌ای، که البته مدیران پر مخاطب‌ترین رسانه‌های جهان نیز هستند، با همتایان ایرانی خود جلسه خوبی داشتند. در این جلسه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نهاد اطلاع‌رسانی چین سخنان کوتاهی در ضرورت همکاری‌های مستقیم رسانه‌ها با یکدیگر و ترویج خواهرخواندگی رسانه‌ای ایراد کردند و از آن پس و با حضور این دو مقام، تمام وقت ۲ ساعته جلسه در اختیار مدیران رسانه‌ای ایران و چین بود تا مقدمات همکاری‌های رسانه‌ای (تبادل خبر، تولید مشترک، سفارش تولید و سایر جنبه‌های هم‌افزا) را فراهم آوردند و بتوانند جوامع همدیگر را نه ازچشم رسانه‌های دیگر بلکه از زاویه دیدی واقعی و به صورتی مستقیم به تصویر بکشند.
درحال حاضر ۵ رسانه چینی در تهران دارای دفاتر نمایندگی هستند و تقاضاهایی برای افزایش دفاتر سایر رسانه‌های چینی نیز وجود دارد. معمولا در هیأت‌های همراه رؤسای کشورها، اگر رسانه‌ها هم باشند در سطح خبرنگاران و آن هم برای انعکاس گسترده‌تر دیدارها و برنامه‌هاست؛ اما این سنت‌شکنی رئیس جمهوری چین نشان می‌دهد آنان اولا نقش رسانه را خارج از تعارفات مرسوم، به‌درستی شناخته‌اند و ثانیاً در پی روابط راهبردی و به‌شدت بیشتر از وضع موجود هستند زیرا تمامی ظرفیت‌های نرم از جمله تبادلات دانشگاهی، گردشگری و رسانه‌ای را در کنار ظرفیت‌های اقتصادی به خدمت گرفته‌اند و به‌خوبی اهمیت آن را دریافته‌اند.

دیگر مطالب

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.