ریزش بازارهای سهام جهان به موازات سقوط نفت

بازارهای سهام آسیا در معاملات روز جاری در پی کاهش مجدد قیمت نفت که سرمایه گذاران را نسبت به اوضاع اقتصاد جهانی نگران نگه داشته است، ریزش کردند.

شاخص ام اس سی آی بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه بجز ژاپن، پس از صعود در دو روز گذشته که بزرگترین افزایش دو روزه از اکتبر سال ۲۰۱۱ بود، ۱.۶ درصد نزول کرد.

شاخص شانگهای کامپوزیت در سرزمین اصلی چین با ۶.۴ درصد کاهش، در ۲۷۴۹.۷۸ واحد قرار گرفت که پایین‌ترین سطح از دسامبر سال ۲۰۱۴ بود و اکنون ۴۷ درصد از رکورد بالایی که ژوئن سال گذشته داشت، کاهش نشان می‌دهد. شاخص نیک‌کی ۲۲۵ ژاپن با ۲.۴ درصد افت، در ۱۶۷۰۸.۹۰ واحد ایستاد و کسپی کره جنوبی با ۱.۲ درصد کاهش، به ۱۸۷۱.۶۹ واحد رسید. هانگ سنگ هنگ کنگ ۲.۳ درصد عقب نشینی کرد و در ۱۸۹۰۴.۲۳۷ واحد رسید. سایر بازارهای سهام منطقه هم در سطح پایینتری ایستادند.

قیمت نفت خام از ابتدای هفته جاری تاکنون در شرایطی که هیچ نشانی از کاهش تولید دیده نمی‌شود، حدود هفت درصد کاهش داشته است. بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، افت قیمت نفت به سود شرکت‌های انرژی لطمه زده و باعث نگرانی سرمایه گذاران درباره بالا رفتن فشارهای تورم منفی در اقتصادهای بزرگ جهان به دلیل کاهش هزینه‌های انرژی شده است. آهسته شدن موتور رشد اقتصادی چین هم دلیل دیگر کاهش قیمت نفت است. همچنین کاهش قیمت نفت منعکس کننده اشباع عرضه در بازار جهانی است بویژه اکنون که تولید نفت ایران و همین شیل آمریکا قرار است افزایش پیدا کند.

سرمایه گذاران نگران خروج سرمایه‌ها از چین هستند و اعتماد آنها در آستانه سال نوی چینی که هفتم فوریه آغاز می‌شود، به شدت متزلزل شده است. در وال استریت شاخهای بزرگ روز دوشنبه کاهش داشتند. شاخص داوجونز اینداستریال اوریج با ۱.۳ درصد کاهش، به ۱۵۸۸۵.۲۲ واحد رسید. استاندارد اند پورز ۵۰۰ به میزان ۱.۶ درصد عقب نشینی کرد و در ۱۸۷۷.۰۸ واحد ایستاد در حالیکه نزدک کامپوزیت با ۱.۶ درصد کاهش، به ۴۵۱۸.۴۹ واحد رسید.

قیمت نفت خام آمریکا در معاملات الکترونیکی بازار بورس کالای نیویورک با ۷۹ سنت کاهش، به ۲۹.۵۵ دلار در هر بشکه رسید. نفت برنت که مبنای معاملات بین المللی است، در بازار لندن ۸۹ سنت کاهش یافت و ۲۹.۶۱ دلار در هر بشکه معامله شد.
در بازارهای ارزی، دلار از ۱۱۸.۲۳ ین در معاملات قبلی، به ۱۱۷.۸۴ ین کاهش یافت. یورو از ۱.۰۸۵۰ دلار به ۱.۰۸۵۶ دلار صعود کرد.

دیگر مطالب

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.