تمهیدات سازمان انتقال خون برای ویروس زیکا

معاون فنی و فن آوری های نوین سازمان انتقال خون کشور با ارسال نامه ای از مدیران کل انتقال خون کشور خواست تا با اجرای تمهیدات لازم مانع از خطر انتقال ویروس زیکا ( zika) از طریق انتقال خون به مصرف کنندگان خون و فرآورده های خونی شوند.

سازمان انتقال خون در پی ایجاد نگرانی هایی در خصوص احتمال انتقال ویروس zika از طریق خون های آلوده به این ویروس به مصرف کنندگان خون و فرآورده های خونی، همزمان با گسترش بیش از پیش مناطق آلوده به این ویروس، معاونت فنی و فن آوری های نوین سازمان انتقال خون در راستای عمل به مسئولیت های خود در خصوص تلاش در جهت تهیه سالم ترین خون و فرآورده های خونی ممکن، تمام ادارات کل انتقال خون را ملزم به رعایت توصیه های این معاونت در خصوص راهکارهای موثر در کاهش خطر انتقال ویروس زیکا از طریق خون و فرآورده های خونی کرد.
به گفته دکتر کریم شمس؛ معاون فنی و فن آوری های نوین سازمان انتقال خون؛ در کشور ما با توجه به پایین بودن تعداد مسافرین به مناطق بسیار آلوده، خطر انتقال این ویروس از طریق اهدای خون بسیار کم است؛ با این وجود برای پیشگیری از وقوع آن لازم است ادارت کل انتقال خون کشور نسبت به اجرای توصیه های مورد تائید معاونت فنی و فن آوری های نوین اقدام کنند. 
وی افزود: برپایه این توصیه ها اهداکنندگانی که مسافرت به کشورهای آلوده و مشکوک به ویروس زیکا دارند از لحظه ورود به کشور 28 روز از اهدا خون معاف خواهند شد. 
وی اظهار کرد: کشورهای آلوده شامل مکزیک، جزایر کارائیب، آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی هستند و مناطقی مانند اروپا و ایالات متحده آمریکا، مشکوک اعلام شده اند.
از سال 2015 پراکندگی آلودگی به ویروس zika از آفریقا، جنوب شرق آسیا و منطقه پاسفیک به کشور برزیل و پس از آن به بسیاری از کشورهای دیگر جهان گسترده شد و عملا جهان را با یک اپیدیمی (همه گیری) فرامنطقه ای مواجه ساخت. 
براساس این گزارش در خصوص موضوع احتمال انتقال ویروس از طریق خون؛ هرچند یک مورد موثق انتقال ویروس از طریق خون در کشور برزیل تحت بررسی است؛ اما با این وجود هنوز هیچ مورد انتقال قطعی بیماری از طریق انتقال خون مشاهده نشده است، با این وجود این نگرانی در خصوص احتمال انتقال بیماری از طریق اهدای خون در مرحله آلودگی بدون علامت در کشورهای آلوده و همچنین در کشورهایی که تعداد مسافرین شهروندان به مناطق آلوده در آنها زیاد است، واقعی است و بر همین اساس هم مراکز انتقال خون این کشورها برای کاهش این خطر دست به اقداماتی زده اند.
ویروس زیکا از طریق نیش یک پشه به نام آئدس اجیپتی منتقل می شود و مهم ترین عارضه آن تولد نوزادانی با عارضه میکروسفالی (جمجمه کوچکتر از انداره طبیعی) است؛ بنابراین مراقبت از زنان باردار در مواجهه با این بیماری اهمیت ویژه ای یافته است.
این ویروس که از سال گذشته در برزیل شایع شد اکنون به گفته سازمان بهداشت جهانی به 33 کشور دیگر از جمله کلمبیا،مکزیک، برخی کشورهای آمریکای شمالی و اروپایی از جمله ایرلند گسترش یافته است.
دیگر مطالب

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.