مهلت رفع نقص رشته های بدون مجوز دانشگاه آزاد روبه اتمام است

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره آخرین وضعیت بررسی رشته های بدون مجوز دانشگاه آزاد اسلامی توضیح داد و اعلام کرد که مهلت تعیین شده برای رفع نقص برخی از این رشته ها در چند روز آینده به اتمام می رسد.

سه شنبه شب در حاشیه جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شش هزار و 700 رشته فاقد مجوز دانشگاه آزاد را بررسی کردیم که تقریبا 33 درصد آنها تایید قطعی و نزدیک به 40 درصد اعلام نقص شد که دانشگاه آزاد باید رفع نقص کند و بقیه رشته محل ها (27 درصد) به خاطر نداشتن شاخص های لازم، مردود شناخته شد که آنها دیگر قابل ارائه نیست.
وی افزود: یک ماه زمان برای رفع نقص رشته های دانشگاه آزاد اعلام کرده بودیم که زمان زیادی به پایان این مهلت نمانده است و امیدواریم در آینده نزدیک، مسوولان دانشگاه آزاد نسبت به رفع نقص اقدام کنند زیرا قطعا اگر شاخص ها را به دست نیاورند آن رشته ها مردود اعلام خواهد شد و فارغ التحصیلان آن رشته ها امکان ادامه تحصیل پیدا نمی کنند و مدرک آنها مورد تایید نخواهد بود. شریعتی ابراز امیدواری کرد با تفاهمی که میان وزارت علوم و مدیریت دانشگاه آزاد وجود دارد روند مطلوبی طی شود و کار براساس شاخص های آموزش عالی دنبال شود.

وی با بیان این که اساسنامه دانشگاه آزاد از نظر وزارت علوم، 100 درصد مورد تایید است، تصریح کرد: ما برمبنای اساسنامه خودشان (دانشگاه آزاد) عمل می کنیم و در این اساسنامه، تصریح شده که رشته محل های آنها باید با تایید شورای گسترش آموزش عالی (زیرمجموعه وزارت علوم) باشد.

به گفته معاون وزیر علوم، دانشگاه آزاد هم مثل بقیه دانشگاه های کشور، زیرنظام آموزش عالی است و مستقل نیست و طبعا یک بخش از واحد باید به رشته محل های آنها مجوز بدهد که آن هم شورای گسترش آموزش عالی است.

وی تاکید کرد: بیش از دو هزار و 850 مرکز آموزش عالی در کشور داریم که تمامی آنها مجوزشان را باید از یک جا بگیرند. شریعتی درباره وضعیت ادامه تحصیل دانشجویان درحال تحصیل در رشته های بدون مجوز دانشگاه آزاد نیز گفت: در کمال تفاهم و همفکری سعی داریم مشکل دانشجویان را حل کنیم و در صورت مردود شناخته شدن رشته ها، دانشجویان یا به واحدهایی که مجوز دارند منتقل می شوند و یا با هماهنگی که با خود دانشگاه آزاد صورت می گیرد برای تغییر رشته یا تغییر محل اقدام خواهد شد.

وی تاکید کرد: منافع دانشجویان، مدنظر وزارت علوم است بنابراین درجهت حفظ منافع دانشجو با دانشگاه آزاد همکاری می کنیم تا دانشجویانی که در رشته محل های بدون مجوز تحصیل می کنند به رشته های دارای مجوز منتقل شوند.

**فعالیت کمیته سه نفره صدور مجوز رشته های دانشگاه آزاد خلاف قانون است
معاون وزیرعلوم، صدور مجوز رشته محل های دانشگاه آزاد در کمیته سه نفره متشکل از نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، نماینده وزارت علوم و نماینده دانشگاه آزاد را غیرقانونی خواند و گفت: مرجع تصمیم گیری و قانونی برای صدور رشته محل های دانشگاهی، شورای گسترش آموزش عالی است و کمیته سه نفره، امروز جایگاه قانونی ندارد.

وی یادآور شد: تشکیل این کمیته مربوط به 27 سال قبل است (سال 1367) و فعالیت آن باید تمدید شود مضافا این که یکی از اعضای کمیته سه نفره، نماینده وزارت علوم است که در جلسات کمیته حضور نداشته است بنابراین چطور می شود دو نفر دور هم بنشینند و تصمیم بگیرند و مجوز صادر کنند و این کار از نظر ما خلاف قانون است.

شریعتی درعین حال اظهار داشت: البته ما سعی می کنیم با دانشگاه آزاد همراه باشیم زیرا این دانشگاه، بخشی از آموزش عالی است و مجموعه ای جدا از ما نیست ولی دانشگاه آزاد هم باید قانون را اجرا کند زیرا از نظر ما هیچ فرقی بین دانشگاه آزاد، دولتی و غیردولتی و پیام نور به لحاظ رعایت قانون نیست.

وی تاکید کرد: همه دانشگاه ها باید مطابق قانون، وارد عرصه آموزش عالی شوند و دانشجویان را بلاتکلیف نگذارند چون آنها هیچ گناهی ندارند.

معاون وزیرعلوم به داوطلبان ورود به دانشگاه ها توصیه کرد برای اطمینان از رشته محل دارای مجوز و قانونی به سایت وزارت علوم مراجعه کنند.

وی افزود: سایت وزارت علوم، تنها مرجع قانونی و قطعی ماست که رشته محل های دارای مجوز را اعلام می کند و اگر کسی ابهام داشت می تواند از طریق ایمیل Education@msrt.ir تماس بگیرد و کارشناسان وزارت علوم بلافاصله به آنها پاسخ خواهند داد. 

شریعتی تصریح کرد: انتظار می رود داوطلبان قبل از انتخاب رشته، فقط رشته محل های دارای مجوز را انتخاب کنند تا در زمان تحصیل و بخصوص فارغ التحصیلی دچار مشکل نشوند. اختلاف نظر دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم درخصوص صدور مجوز رشته محل های این دانشگاه، مدتی است ریشه دار شده است.

از یک سو مسئولان دانشگاه آزاد اعلام می کنند که رشته محل های این دانشگاه در کمیته سه نفره شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است و در طرف دیگر، مسئولان وزارت علوم تاکید می کنند که تنها نهاد رسیدگی به رشته های دانشگاهی شورای گسترش آموزش عالی این وزارتخانه است و هیچ نهاد دیگری حق تایید رشته های دانشگاهی را ندارد.

دیگر مطالب

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.