اللهکرم: اصلاحطلبان تا از تئوری تقلب توبه نکنند نباید وارد رقابت سیاسی شوند
یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: وقتی نگاههای دو گروه درباره موضوعات کشور تفاوت دارد، صحبت آنها نمیتواند به جایی برسد، شاید یکسری صحبتها بین آنها هم مبادله شود اما هرکدام حرف خودشان را میزنند و به جمعبندی روشن و عملیاتی نمیرسند.
حسین اللهکرم درباره ضرورت گفتوگوی ملی بین جریانهای سیاسی گفت: هر گونه گفتوگوی ملی یا غیرملی، خرد یا کلان مورد موافقت من است، خصوصا وقتی هدف بحث رسیدگی و حل مسائل و مشکلات مردم مورد توجه باشد. اما برای آنکه گفتوگو به نتیجه برسد، نیازمند روشن شدن پیشفرضهایی است. زمانی یک گفتوگو نتیجهبخش خواهد بود که مواضع افراد درباره موضوع مورد بحث مشخص و قالب آن هم معین باشد.
این فعال سیاسی اصولگرا درباره موثر بودن گفتوگوی ملی برای اینکه دو جناح اصولگرا و اصلاحطلب همدیگر را به عنوان رقیب سیاسی به رسمیت بشناسند، گفت: پیشفرض هر دو گروه براساس رقابت شکل میگیرد و حرفهایی که به یکدیگر نسبت میدهند براساس رقابت است. معتقدم اصلاحطلبان تا موضع خود را درباره ۸۸ روشن نکنند، نمیتوانند وارد رقابت سیاسی شود، حتی اگر شورای نگهبان میپذیرد، من مخالفم.
اللهکرم یادآور شد: اصلاحطلبان تا انتخابات ۴۰میلیونی و مشارکت بیش از ۸۰درصدی مردم را به رسمیت نشناسند و از تئوری تقلب توبه نکنند، اساسا وارد شدن آنها به رقابت معنی ندارد.
وی ادامه داد: در ادامه سال ۸۸ وقتی وارد وقایع دی ماه ۹۶ میشویم، مشاهده میکنند همچنان بخش عمدهای از اصلاحطلبان آن وضعیت را تکرار و از اغتشاشات حمایت میکنند؛ چراکه نام وقایع را اعتراضات سیاسی میگذارند. این همان پیشفرض سال ۸۸ آنها است. آن زمان هم میگفتند اینها اغتشاش نیست، بلکه اعتراض است؛ بنابراین پیشفرضها تا اعلام نشود به نتیجه نمیرسیم.
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه نمیشود اصلاحطلبان در جلسات داخلی خود از مواضع سال ۸۸ توبه کنند اما در ملأعام همان روش را دنبال کنند، درباره مانع تشتتهای درون جناحی برای گفتوگوی ملی یادآور شد: گفتوگوی دروناردوگاهی ناشی از رقابتهاست که من آن را به رسمیت میشناسم اما معتقدم نزدیک انتخابات سلایق به هم گره میخورند و یک پارچه میشوند. بنابراین موضوع تشتت گفتمانی دروناردوگاهی با مسئله گفتوگوی ملی متفاوت است. گفتوگوی ملی پیشفرضهایی دارد که عرض کردم.
Comments are closed.