گزیده اخبار نشست مجمع جهانی اقتصاد ۲۰۱۶ در داووس
کندی رشد اقتصاد جهان و کاهش رشد اقتصاد چین، بحران پناهجویان در اروپا، اختلاف انگلیس و اتحادیه اروپا و موضع ژاپن در قبال اقتصاد چین از مهمترین موضوع های بحث شده در نشست امروز مجمع جهانی اقتصاد در داووس بود.
۱۱ صبح به وقت داووس (۱۳:۳۰ به وقت تهران)
«تیدیان تیام» مدیرعامل بانک «کردیت سوئیس» می گوید بازارهای جهان، بدترین آغاز سال را در تاریخ تجربه می کنند.
با این حال، وی معتقد است واکنش بازارهای جهان به کاهش شاخص بها و سقوط قیمت نفت، بیش از اندازه بوده است.
کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین المللی پول نیز گفت رشد اقتصاد جهان امسال با مشکلاتی مواجه خواهد شد و این مشکلات به کاهش رشد اقتصاد چین، کاهش بهای کالاها و سیاست های ناهمخوان بانک های جهان ربط خواهد داشت. هرچند خانم لاگارد یادآور شد که صندوق بین المللی پول انتظار دارد رشد اقتصاد جهان امسال به ۳.۴ درصد برسد که بهتر از رشد ۳.۱ درصدی در سال ۲۰۱۵ است.
۱۱:۲۰ صبح
کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین المللی پول، گفت دست نیافتن به یک راه حل جامع در ارتباط با پناهندگان، می تواند موجودیت روادید شنگن را به خطر اندازد.
شنگن، روادیدی است که امکان سفر به ۲۶ کشور را در اروپا امکان پذیر می کند.
با وجود این، خانم لاگارد گفت اگر ورود پناهندگان بدرستی مدیریت شود، می تواند سودمند باشد و به رشد «دو دهم درصدی» اقتصاد در ۱۹ کشور حوزه یورو بیانجامد.
۱۱:۳۰ صبح به وقت داووس
«جرج آزبورن» وزیر امور اقتصادی و دارایی انگلیس گفت گمان می کند توافق میان لندن و اتحادیه اروپا تا ماه فوریه امکان پذیر باشد.
لندن برای ماندن در اتحادیه اروپا خواستار انجام برخی اصلاحات در این اتحادیه شده است که قدرت دولت ها را از جمله در ارتباط با تصمیم گیری برای امور مهاجرتی افزایش می دهد.
انگلیس قرار است تصمیم نهایی در این باره را به همه پرسی بگذارد.
نخست وزیر انگلیس دیروز گفت که اگر دو طرف نتوانند تا فوریه به تفاهم برسند هم دولت او می تواند همه پرسی را تا اواخر سال ۲۰۱۷ به تعویق اندازد تا زمان برای رایزنی های بیشتر وجود داشته باشد.
۱۲:۰۵ ظهر به وقت داووس
هاروهیکو کورودا، رئیس بانک مرکزی ژاپن گفت جهان باید این واقعیت را بپذیرد که مقام های چینی برای ایجاد توازن اقتصادی، باید از تمرکز بر صنعت به سوی مصرف و خدمات حرکت کنند.
وی همچنین گفت بانک مرکزی ژاپن برای افزایش نرخ تورم به دو درصد، هرکاری بتواند انجام خواهد داد.
ژاپن در سال های اخیر با بحران تورم ضعیف یا حتی رشد منفی تورم (کاهش قیمت ها) رو به رو بوده است. این وضعیت سبب شده است که سرمایه گذاران ژاپنی تمایلی به سرمایه گذاری های جدید نداشته باشند و مصرف کنندگان نیز به امید ارزانتر شدن کالاها از خرید خودداری کنند.
۱۲:۵۵ دقیقه به وقت داووس
وزیر اقتصاد ژاپن که به دریافت رشوه متهم شده است، گفت در هفته های آینده درباره آینده خویش تصمیم خواهد گرفت.
«آکیرا آماری» اتهام های وارد شده به خود را رد کرد، اما گفت: متاسفم که برای نخست وزیر دردسر ایجاد کرده ام.
آماری گفت تحقیق و تفحس درباره اتهام ها انجام خواهد شد.
آکیرا آماری از وزیران مورد اعتماد «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن بوده و مدیریت هیات ژاپنی در مذاکرات برای تنظیم پیمان فرااقیانوسی را نیز برعهده داشته است. پیمان بازرگانی آزاد (فرااقیانوسی) میان ۱۲ کشور در دو سوی اقیانوس آرام امضا خواهد شد.
یک مجله ژاپنی وزیر اقتصاد و دستیارانش را به پذیرش ۱۰۳ هزار دلار رشوه از یک شرکت عمرانی متهم کرده است.
Comments are closed.