وضعیت بازارها در هفته‌ای که گذشت/ طلا افت کرد

بازدهی بازارها در هفته اول اردیبهشت نشان می‌دهد که طلا، افت کرده است و دلار، سکه و بورس کمتر از یک درصد رشد را تجربه کردند.

بازدهی بازارها در هفته اول اردیبهشت، نشان می‌دهد که یک بازار افت و سه بازار رشد کرده‌اند.

قیمت دلار

قیمت دلار در هفته جاری، ۰٫۹۱ درصد رشد داشت که بیشترین افزایش در میان بازارهای مالی این هفته محسوب می‌شود.

صرافی ملی، روز پنجشنبه ۸ اردیبهشت، نرخ فروش دلار را ۲۵ هزا و ۵۰۹ تومان اعلام کرد. این در حالی است که این رقم روز چهارشنبه ۳۱ فروردین، ۲۵۲۷۹ تومان ثبت شد.

دلار در بازار آزاد، هفته گذشته را در کانال ۲۷ هزار تومان آغاز کرد، اما در میانه‌های هفته به کانال ۲۸ هزار تومان رفت. دلار روز پنج‌شنبه نیز در همین سطح نوسان داشت.

قیمت طلا

اما بازدهی بازار طلا در در هفته اول اردیبهشت ۱۴۰۱، با ۰٫۸ درصد افت همراه بود.

قیمت طلا در روز گذشته، یک میلیون و ۲۹۳ هزار و ۶۸۳ تومان اعلام شد. در حالی که بازار در روز پایانی فروردین، به قیمت یک میلیون و ۳۰۴ هزار و ۷۱ تومان رسید.

بازار طلا در هفته گذشته بین کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار تا بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان نوسان داشت، اما هفته را در کانال پایین‌تر به پایان رساند.

قیمت سکه

با وجود این، خریداران بازار سکه در در هفته اول اردیبهشت، اندکی رشد قیمت را تجربه کردند. در این بازه زمانی، بازدهی برای سکه طرح جدید، ۰٫۲۳ درصد بود.

قیمت سکه روز گذشته، ۱۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان اعلام شد، اما در روز پایانی فروردین به ۱۳ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان رسیده بود.

بازدهی بورس

در وجه دیگری از بازدهی بازارها در هفته اول اردیبهشت، شاخص کل بورس رشد کرد. بازار سرمایه، هفته گذشته را در سطح یک میلیون و ۵۲۱ هزار و ۴۲۳ واحد به پایان رساند.

این در حالی است که شاخص کل بورس روز چهارشنبه، ۳۱ فروردین به حدود یک میلیون و ۵۱۲ هزار و ۲۱۹ واحد رسیده بود. این ارقام به معنای رشد ۰٫۶۱ درصدی شاخص کل است.

نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه در پیش‌بینی هفتگی بورس، به تجارت‌نیوز گفت: با توجه به فاز نوسانی و تعطیلات هفته آینده، احتمالا معاملات کم‌رمقی خواهیم داشت. تمایل بورس به سمت سهام کوچک است. در برخی روزها شاهد روند حرکتی معکوس بین شاخص کل و شاخص هم‌وزن خواهیم بود. این بدان معناست که در شرایطی که سهام شاخص‌ساز در محدوده منفی و صفر معامله می‌شوند، جوّ کلی سهام کوچک، مثبت و سبزپوش باشد.

سیگنال‌های مختلف برای بازارها

در مدت اخیر بازارهای مالی، تحت تاثیر مذاکرات وین قرار داشتند.

مذاکرات هسته‌ای در ماه پایانی سال گذشته متوقف شد. دو طرف تاکید دارند بخش زیادی از توافقات انجام شده، اما چند مورد اساسی و مهم بافی مانده است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در حالی که مذاکرات وین در انتظار تصمیم‌گیری سیاسی آمریکاست، گفت: ما هنوز در تلاش برای بررسی بازگشت متقابل به پایبندی به برجام هستیم.

جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرد که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم‌ها را به صورت حداکثری رفع کند و منطقه‌ هم از اجرای آن بهره‌مند شود.

در این میان، روز گذشته رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مدعی شد ایران کارگاه جدید خود برای ساخت قطعات سانتریفیوژ را در یکی از سالن‌های زیرزمینی کارخانه غنی‌سازی سوخت در تأسیسات نطنز، راه‌اندازی کرده است.

از سوی دیگر، رشد نقدینگی نیز در کشور همچنان با سرعت ادامه دارد. چندی پیش تسنیم در گزارشی، از افزایش ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومانی نقدینگی، در سال گذشته خبر داد. برخی کارشناسان معتقدند در سال جاری بازدهی هیچ‌یک از بازارهای مالی به اندازه تورم نخواهد بود.

بورس اما با آغاز سال ۱۴۰۱ در وضعیت نسبتا خوبی به سر می‌برد و کارشناسان بازار سرمایه معتقدند اگر دولت اقدام به صدور بخشنامه‌های یک‌شبه نکند می‌تواند روند خوبی داشته باشد.

دیگر مطالب
ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.