درخواست بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی برای مشوق‌های صادراتی

معاون سازمان توسعه تجارت ایران گفت: این سازمان در برنامه ششم هزار میلیارد تومان بودجه برای مجموع مشوق‌های صادراتی درخواست کرده است.

محمدرضا مودودی امروز – شنبه – در نشست خبری پنجمین نمایشگاه صنعت شهربازی، تفریحات و سرگرمی با اشاره به این‌که ظرفیت کشورهایی مانند عراق و افغانستان به عنوان کشور هدف در شرایط فعلی باید مورد توجه قرار بگیرد، اذعان کرد: بخش عمده‌ای از صادرات براساس درخواست تجار خارجی است؛ به عنوان مثال کشورهایی مانند عراق و افغانستان که بازارهای هدف ما هستند خودشان برای خرید اقدام می‌کنند، در حالی که فرآیند بازاریابی باید از طریق شرکت‌های داخلی صورت بگیرد.
وی ادامه داد: شرکت‌های ما ریسک حضور در بازار‌های همسایه که خطر‌های امنیتی وجود دارد را نمی‌پذیرند در حالی که استفاده از ظرفیت‌ها و ورود به بازار باید دقیقا در همین شرایط اتفاق بیفتد، چرا که در شرایط عادی و ثبات امنیتی و سیاسی قطعا برند‌های بزرگ و شرکت‌های بین‌المللی بسیار قوی‌تر ورود خواهند کرد و جایی برای نفس کشیدن باقی نمی‌گذارند.
معاون سازمان توسعه تجار ایران با بیان این‌که عدم مشارکت شرکت‌های داخلی در بازارهای منطقه باعث می‌شود تا شرکت‌های بزرگ با کوهی از تجربه همسایه دیوار به دیوار شرکت‌های نوپا و جوان ما شوند و عرصه را برای آنها تنگ کنند، گفت: سازمان توسعه تجارت برای تشویق شرکت‌های داخلی برای حضور در بازارهای هدف کشورهای همسایه اقدام به ارائه‌ تسهیلات کرده و حتی برای مشارکت دادن آنها در نمایشگاه‌هایی که برگزار می‌شود اعلام کرده ۵۰ درصد هزینه‌ها را پوشش می‌دهد، ولی با این حال به نظر می‌رسد انگیزش لازم برای مشارکت شرکت‌های داخلی در این رویداد‌ها به وجود نیامد که در نهایت خودمان با تماس تلفنی از شرکت‌ها درخواست حضور در نمایشگاه را انجام دادیم.

راه‌اندازی خطوط منظم هوایی به آستاراخان
مودودی در ادامه‌ نشست با اشاره به نحوه ارائه مشاور‌های صادراتی در قالب مشوق‌های نقدی و غیرنقدی اظهار کرد: به زودی در چهارم اسفند‌ماه خطوط منظم حمل‌ونقل هوایی به آستاراخان شروع به کار خواهد کرد.
وی اضافه کرد: هزینه هر پرواز برای تجار به‌طور میانگین یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است که در مجموع سازمان توسعه و تجارت ۲۵ درصد هزینه‌ها که معادل سه میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار بوده است را برعهده گرفته است.
معاون سازمان توسعه تجار ایران با اشاره‌ای دوباره به عدم استقبال شرکت‌ها و تجار ایرانی از مشوق‌های صادراتی گفت: علی‌رغم این‌که این مشوق‌ها به خصوص مشوق‌های زیرساختی مانند خطوط منظم حمل‌ونقل در شمال و جنوب پس از درخواست مکرر تجار برقرار شد اما مورد استقبال قرار نگرفت؛ به‌طوری که در خطوط منظم کشتیرانی آستاراخان علی‌رغم این‌که بالاترین درخواست برای احداث این خط برای صادرات محصولات کشاورزی به روسیه بود، کمتر از ۳۰ درصد به بهره‌برداری رسیده که کمترین میزان آن متعلق محصولات کشاورزی است.

بنگلادش بازار جدید تجارت ایران
مودودی با اشاره به سفر اخیر خود به همراه هیات تجاری ایرانی به کشور بنگلادش گفت: ظرفیت‌های کشور بنگلادش با توجه به موقعیتی که در منابع خود دارد تقریبا تمام حوزه‌های صادراتی ایران را پوشش می‌دهد.
وی افزود: تقریبا هیچ یک از شرکت‌هایی که در سفر تجاری به بنگلادش حضور داشتند دست خالی برنگشتند و عمده تقاضای این کشور از محصولات ایرانی مربوط به سیمان و کلینکر می‌شود.

گسترش صنعت تفریحات و اوقات فراغت ثروتمندساز است
معاون سازمان توسعه تجار ایران با اشاره به حضور در آستانه برگزاری پنجمین دوره نمایشگاه صنعت شهربازی، تفریحات و سرگرمی بیان کرد: این صنعت ثروتمندساز متولی مشخصی ندارد و زیرمجموعه چند نهاد و وزارتخانه است، در صورتی که این صنعت پراهمیت و پرسود است؛ به‌طوری که آمریکا در سال ۲۰۱۱ بالغ بر ۲۳۰ میلیارد دلار در بخش تفریحات و سرگرمی کسب درآمد کرده است.

دیگر مطالب

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.