بازدهی بازارها در هفته‌ای که گذشت/ بورس افت کرد

در هفته‌ای که گذشت بازارهای مالی رشد ۳ بازار و افت بورس را تجربه کرد.

بازدهی بازارها در بازه زمانی ۲۸ خرداد تا ۲ تیر، نشان می‌دهد که سه بازار رشد داشته‌اند و یک بازار در شیب نزولی قرار گرفت.

قیمت دلار

قیمت دلار در هفته منتهی به سوم تیر، ۱،۰۲ درصد رشد داشت. این رقم برای هفته گذشته، ۲،۰۳ درصد بود.

صرافی ملی، روز پنجشنبه دوم تیر، نرخ فروش دلار را ۲۷ هزار و ۷۲۰ تومان اعلام کرد. این در حالی است که روز پنجشنبه ۲۷ خرداد، تابلو صرافی‌ها رقم ۲۷ هزار و ۴۳۹ تومان را نشان می‌داد.

دلار صرافی ملی در هفته‌ جاری وارد کانال ۲۸ هزار تومان شد، اما دوباره به سطح ۲۷ هزار تومان بازگشت. در بازار آزاد نیز در این هفته، نوسانات زیادی اتفاق افتاد و دلار به کانال‌ بالاتر رفت و برگشت داشت.

قیمت طلا

بازدهی بازار طلا نیز در هفته منتهی به ۳ تیر ۱۴۰۱، با ۲،۰۴ درصد رشد همراه بود. طلا پس از چند هفته بازدهی مثبت، هفته گذشته با افت ۱،۹۷ درصدی مواجه شد.

قیمت طلا در روز پنجشنبه، یک میلیون و ۴۴۲ هزار و ۸۱۲ تومان اعلام شد. این در حالی است که هر گرم طلا در روز ۲۷ خرداد، در بازار یک میلیون و ۴۱۳ هزار و ۹۵۵ تومان معامله می‌شد.

قیمت سکه

خریداران بازار سکه نیز در هفته جاری رشد قیمت را تجربه کردند. در این بازه زمانی، بازدهی مثبت برای سکه طرح جدید، ۲٫۹۸ درصد بود. سکه در دو هفته نخست خرداد، بیشترین رشد را در میان بازارهای مالی داشت. برای مثال بازدهی مثبت فلز گران‌بها در هفته دوم خرداد، ۵،۳۷ درصد بود. در هفته سوم اما ۲،۳۵ درصد افت قیمت را تجربه کرد. هفته گذشته (منتهی به ۲۸ خرداد)، بار دیگر ۱،۰۷ درصد رشد کرد.

قیمت سکه طرح جدید روز پنجشنبه دوم تیر، ۱۵ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان اعلام شد، این سکه هفته پیش ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قیمت داشت.

قیمت طلا و سکه، در خرداد، نوسانات زیادی داشت. به گونه‌ای که هر دو در طول ماه خرداد، در کانال‌های مختلف جابه‌جا شدند. طلا به کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رفت و برگشت. سکه طرح جدید و قدیم نیز به صورت مقطعی، به ترتیب به کانال‌های ۱۶ میلیون و ۱۵ میلیون تومانی وارد شدند. هفته گذشته (منتهی به ۲۸ خرداد) سکه طرح جدید به ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان نیز رسید، اما در ادامه به کانال ۱۴ میلیون تومان سقوط کرد.

طلا نیز تا کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی پیش رفت، اما در ادامه روند کاهشی به خود گرفت. در هفته اخیر سکه طرح جدید و طرح قدیم به ترتیب در میانه‌های دو کانال ۱۵ و ۱۴ میلیونی در نوسان بودند.

وضعیت بورس در هفته پایانی خرداد

اما در وجه دیگری از بازدهی بازارها در بازه زمانی ۲۸ خرداد تا ۲ تیر، شاخص کل بورس بر خلاف هفته گذشته، افت کرد. بازار سرمایه، هفته اخیر را در سطح یک میلیون و ۵۳۳ هزار و ۳۹۳ واحد به پایان رساند.

این در حالی است که شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته گذشته، چهارشنبه ۲۶ خرداد، به یک میلیون و ۵۶۴ هزار و ۳۳۳ واحد رسیده بود. این ارقام به معنای افت ۱٫۹۸ درصدی شاخص کل است. بورس در هفته گذشته با رشد ۲،۹۰ درصدی شاخص کل همراه شد. این رقم، بیشترین بازدهی مثبت در میان بازارهای مالی بود.

سارا فلاح، کارشناس بازار سرمایه در پیش‌بینی هفتگی بورس، گفت: هرچند بازدهی بازار در طول بهار مثبت بود و برخی سهم‌های بزرگ و کوچک بازدهی مناسبی داشتند، اما در نهایت شاخص کل بورس بهار ۱۴۰۱ را با بازدهی منفی به پایان رساند. بدین ترتیب این هفته هم مانند هفته‌های گذشته شاهد خروج پول حقیقی از بازار بودیم.

دیگر مطالب
ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.