خواسته‌های جدید ایران در رابطه با مذاکرات برجام؟

سخنگوی وزارت خارجه گفت: ایران در پاسخ داده شده به هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی به هیچ عنوان موضوعات جدیدی که مانع شکل‌گیری توافق برجام و مانع جمع‌بندی توافقات شود را مطرح نکرده و مطالبات جدی در آنجا طرح نکرده است.

اصر کنعانی٫ سخنگوی وزارت امور خارجه درنشست خبری در پاسخ به سوالی در مورد پاسخ طرف مقابل به پاسخ اخیر ایران و همچنین اظهارات بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفت:پاسخ ایران قبلا داده شد و در این ارتباط منتظر دریافت پاسخ رسمی هستیم. مقامات دولت آمریکا ضرورت دارد رفتار سازنده‌ای را برای دستیبابی به توافق در پیش بگیرند، ما بارها تاکید کرده‌ایم و مجددا تاکید می‌کنیم کشوری که به طور یک جانبه از توافق امضا شده در سال ۲۰۱۵ میلادی خارج شده و مانع دستیابی به یک توافق مبتنی بر منافع مشترک در روند توافق شده است و با اعمال تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه و غیرمنطقی هزینه‌های زیادی را بر دولت و ملت ایران تحمیل کرده است، حق ندارد اکنون در مقام مدعی قرار بگیرد و ژست طلبکارانه به خود بگیرد.

کنعانی عنوان کرد:‌ این آمریکا است که باید برای بازگشت به روند توافق اثبات کند که یک عضو قابل اعتمادی است، این دولت آمریکا که باید اثبات کند یک رژیم قانون گریز و بحران‌آفرین نیست، این آمریکا است که باید اثبات کند به هنجارهای بین‌المللی پایبند است و به نرم‌های بین‌المللی احترام می‌گذارد.

وی افزود: ایران در پاسخ داده شده به هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی به هیچ عنوان موضوعات جدیدی که مانع شکل‌گیری توافق و مانع جمع‌بندی توافقات شود را مطرح نکرده و مطالبات جدی در آنجا طرح نکرده است. اما اینکه طرف‌های مقابل برای امتیازگیری می‌خواهند به جنگ روانی متوسل شوند و به زیاده‌خواهی روی بیاورند بسیار طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران نه به زیاده‌خواهی تمکین می‌کند و نه از خطوط قرمز خود عبور می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: ما متاسف هستیم که طرف‌های مقابل به جای توجه به منافع ملی و به جای تلاش برای حفاظت از یک مکانیسم دیپلماسی چندجانبه برای حل و فصل اختلافات، منافع یک رژیم قانون‌شکن را و غیرپایبند به نظام جامع پادمانی را بر منافع خودشان و منافع و مصالح بین‌المللی ترجیح می‌دهند.

کنعانی بیان کرد: ما معتقد هستیم که آمریکا و اروپا به ویژه صادرکنندگان سه‌گانه بیانیه اخیر باید اثبات کند که در روند مذاکره به نرم‌های بین‌المللی پایبند هستند و مشخصا اینکه منافع رژیم صهیونیستی را در اولویت تصمیم‌گیری سیاسی خود قرار نمی‌دهند.

وی اضافه کرد: ما تاکید می‌کنیم که اگر اراده سیاسی در طرف مقابل وجود داشته باشد، برای دستیابی به یک توافق مبتنی بر مذاکرات انجام شده و توافقی که در روند مذاکرات صورت گرفته و متونی که تبادل شده است زمینه برای دستیابی به یک توافق همه جانبه تامین کننده منافع و مصالح متقابل فراهم است.

دیگر مطالب
ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.